Przepis na "Jajka faszerowane" od Koła Kobiet Korzeniewskich

Składniki:

  • 6 jajek
  • 1 mały majonez
  • sól i pieprz
  • 1 papryka czerwona
  • pęczek rzodkiewek
  • pęczek szczypioru
  • 10 dag twarogu
  • 1 plaster szynki
  • kawałek wędzonej ryby
  • kilka liści sałaty masłowej i natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie:

Ugotowane na twardo jajka obrać, przekroić, wyjąć żółtko. Następnie, żółtka rozetrzeć z twarogiem, dodać sól i pieprz. Pasta twarogowa jest głównym składnikiem do farszów.

Masę jajeczno–twarogową podzielić na 4 części, do każdej dodać inny składnik:

  1. posiekana na drobno ryba,
  2. pokrojona na drobno szynka,
  3. pokrojony na drobno szczypiorek,
  4. pokrojona na drobno rzodkiewka.

Każdym rodzajem masy napełnić 3 połówki jajka i ułożyć na liściu sałaty w formie zegara, a następnie udekorować według uznania.

Smacznego!

foto: KGW Korzeniewo